Lärare inom kommunikation, fysiska metoder i polisiär konflikthantering (KFK)

Denna intresseanmälan vänder sig till dig som är polis inom Polismyndigheten. Du som har en tillsvidareanställning inom Polismyndigheten kan anmäla intresse för en ny placering. Om du blir aktuell för placeringen kommer dialog föras mellan avlämnande och mottagande chef om hur och när placeringen ska genomföras.

Vid intresseanmälan fattas ett arbetsledningsbeslut inom ramen för arbetsskyldigheten. Det innebär att du kvarstår i din nuvarande anställning. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en lärare inom i första hand kommunikation, fysiska metoder i polisiär konflikthantering. Undervisning inom andra områden kan också förekomma. Arbetsuppgifterna är att undervisa, handleda och aktivt delta i utvecklingen av kunskapsområdet polisiärt arbete tillsammans med de lärare som ingår i de lärarlag du kommer att ingå i. Undervisning på distansprogrammet ingår.

Arbetsplatsen
Polisutbildningen vid Umeå universitet ges i en inspirerande närhet till universitetets andra utbildningar. Vi arbetar kontinuerligt med att tydliggöra koppling mellan teori och praktik. Vi har ständig utveckling för ögonen i vårt arbete med att utbilda professionella poliser som agerar för ett tryggare samhälle, för utveckling av svensk polis och för ett livslångt eget lärande.

Som polislärare hos oss är universitetet din arbetsplats och dina arbetsledare finns också i akademien. Din arbetsgivare är dock fortsatt polisen som är universitetets uppdragsgivare för polisprogrammet. Den aktuella arbetsplatsen består företrädesvis av män. Därför ser vi gärna kvinnliga sökanden.

Önskvärd kompetens:

Vi söker dig som har;

Polisutbildning samt minst några års arbetserfarenhet som polis
Genomgått instruktörsutbildning i Polkon.
Datorvana (då vi arbetar med It-baserad lärplattform)

Det är meriterande om du har:

Pedagogisk erfarenhet, gärna vid en polisutbildning
Akademisk erfarenhet
Genomgått instruktörsutbildning i tjänstevapen steg 2 och/eller har genomgått handledarutbildning för bastaktik och/eller instruktörsutbildning i taktisk konflikthantering och/eller är instruktörsutbildare i Polkon.

Personliga egenskaper
Personen vi söker har förutom en god yrkesvana och yrkeskompetens för polisarbete också ett stort pedagogiskt intresse, god samarbetsförmåga och har lätt för att kommunicera. Du vill inspirera och inspireras av andra, är tilltalad av att finnas med i vårt utvecklings- och förändringsarbete, har ett intresse för mångfaldsfrågor och värnar om ett öppet arbetsklimat. Vi sätter stort värde på dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig
Ett arbete i en stimulerande arbetsmiljö med goda möjligheter till egen kompetensutveckling.

Mer om placeringen
Placeringen som lärare är tidsbegränsad till två år, eventuellt med möjlighet till förlängning, med start 2018-05-01 eller enligt överenskommelse. Veckoplanerad arbetstid tillämpas. Arbetsplatsen ligger i Umeå.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen kan komma att genomföras.

Vid intresseanmälen kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din intresseanmälan samtycker du till behandlingen. Din intresseanmälan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Kontaktpersoner

Ytterligare upplysningar Umeå Universitet

Lars-Erik Lauritz, föreståndare, 090-786 63 92 larserik.lauritz@polis.umu.se

Pontus Bergh, studierektor 090-786 50 20 pontus.bergh@polis.umu.se

Ytterligare upplysningar Polismyndigheten:
Anna Waltré, HR-konsult, tfn: 0730-537 408

Välkommen med din intresseanmälan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 2018-04-15. Urval sker löpande. Du lämnar ditt intresse för denna placering via ansokningar@polis.umu.se Ange ref.nr A048.947/2018